Готуємо мастирку для риболовлі самі

Рубрика: Наживки

18-03-16-01     На мастирку ловлять різну білу рибу, як правило, на поплавкову вудку. І від її якості залежить результат риболовлі. На перший погляд приготування мастирки здається дуже просто, але це далеко не так. Не кожному рибалці вдається з першого разу отримати хорошу прикормку для лову риби.

     Основні інгредієнти для приготування мастирки: горох, манка і вода. З водою і манкою складнощів немає: вода повинна бути чистою, а манка без шкідників (черв’ячки, жучки і т. д.).

18-03-16-03

     Головну увагу слід приділити гороху так, як від нього залежить смак і в’язкість мастырки. Можна використовувати свіжий, сушений і навіть консервований горох:

  • молодий зелений горошок слід пропустити через м’ясорубку, а потім відварити;
  • старий горох попередньо замочують у холодній воді на добу, подрібнюють, а потім варять до тих пір, поки він повністю не розвариться. Або, перед варінням, розмолоти сушений горох в кавомолці до консистенції борошна;
  • консервований горошок ненадовго заливають окропом, щоб видалити специфічний смак, який містить будь консервований продукт, а потім варять.

Покрокова інструкція.

  1. Наливаємо в посуд 2 склянки води, ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Потім беремо склянку горохового борошна і повільно, невеликими порціями всипаємо в киплячу воду, при цьому постійно помішуємо.
  2. Зменшуємо вогонь, але також продовжуємо помішувати. Через десять хвилин у приміщенні з’явиться стійкий запах вареного гороху. Після цього, на око, додаємо манку до тих пір, поки борошно з крупою не вбере в себе всю воду.
  3. Знімаємо посуд з вогню. Отриману масу трохи охолоджуємо і додаємо пару жовтків від яйця, при цьому все добре перемішуємо. Додаємо ванілін або ванільний цукор. Чекаємо, поки маса охолоне й стане теплою.
  4. В отриману кашу підсипаємо невелику кількість манної крупи, щоб з неї можна було скачати кульки. Правильно приготовлена мастирка відмінно тримається на гачку. Для цього отримане тісто слід довести до такого стану, щоб воно стало схожим на пластилін.
  5. На цьому етапі в мастирку додають харчові фарбники, ароматизатори і ретельно перемішують. Але для більшої ефективності ароматизатори краще додавати безпосередньо під час риболовлі.
  6. Скачуємо мастирку у велику кулю – приманка готова.

     На приготування такої насадки ви витратите 30-40 хвилин. Слід зазначити, що мастирка є швидкопсувним продуктом. Термін використання даного продукту становить не більше трьох днів. Прострочена мастирка прокисає, набуває характерний запах і під час риболовлі може зовсім відлякати рибу. Зберігають мастырку до риболовлі в холодильнику, загорнувши в бавовняний рушник.

Поделитесь информацией:

Давайте дружить:

Оставить комментарий

Comment Spam Protection by WP-SpamFree