Блюда із риби до новорічного столу

Рубрика: Новини

Ryba_01     Наближаються новорічні свята. В повітрі літає аромат хвої, мандаринів і шампанського. До святкового столу пропонуємо Вам декілька варіантів новорічного меню для справжнього рибалки.

     Рибалки не тільки полюбляють ловити рибу, але й люблять смакувати її. Чудовою та пікантною закускою можуть стати рибні «каштани». Для приготування рибних «каштанів» вам знадобляться такі інгредієнти: філе щуки 500 г, цибуля – 1шт., батон -150 г, вершки – 1/4 склянки, молоко – 1/4 склянки, яйце – 2 шт., креветки -100 г, вершкове масло – 50 г, борошно – 1 ст.л, кріп – 1ст.л., сіль, перець за смаком. Замість щуки може підійти м’ясо іншого хижака, наприклад, окуня чи судака.

Ryba_02     Приготуйте фарш із щуки. Цибулю нашинкуйте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. До фаршу із риби додайте цибулю, трішки батону замоченого в молоці, вершки, 1 яйце, сіль, перець і все ретельно перемішайте до однорідної маси. Далі підготуйте начинку – змішайте мілко нарізані креветки, кріп і цибулю, посоліть і поперчіть за смаком. Зліпіть «каштани», змочуючи руки теплою водою. З фаршу сформуйте невеликий коржик, в середину покладіть 1-2 чайні ложки начинки, а в середину начинки – шматочок замороженого вершкового масла. Краї коржика з’єднайте, зробіть кульку. Кульку обваляйте в борошні, потім в яйці і в підсушеному в духовці батоні, порізаному кубиками. Намагайтесь, щоб сухарики покрили всю поверхню кульки. Олію нагрійте у фритюрниці або глибокій сковороді. Потрібно, щоб олія покривала як мінімум половину кульки. Обсмажте «каштани» з усіх боків до золотистого кольору. Доведіть до готовності в духовці при середній температурі (15-20 хвилин). Подавайте з зеленню і овочевим салатом.

     Основною стравою вашого святкового столу може стати «Королівський короп» запечений у сметані. Для приготування коропа знадобляться: риба свіжа короп – 1,5-2 кг, морква великого розміру – 1 шт., цибуля ріпчаста середнього розміру – 2 шт., лимон – 1 шт., гриби печериці свіжі – 0,5 кг, сметана 20-25% жирності –  за смаком, спеції для риби, сіль, перець – за смаком, олія рослинна – для смаження.

Ryba_03

     Чищеного коропа натираємо лимоном з внутрішньої сторони і зовні. І далі натираємо рибу спеціями і сіллю. Перекладаємо в глибоку миску і залишаємо на деякий час коропа, щоб він добре просочився приправами і лимонним соком. Далі нарізаємо цибулю та гриби, а моркву натираємо на терці, потім усе тушкуємо зі сметаною до напівготовності. Тепер ложкою викладаємо овочевий фарш всередину коропа. Беремо голку з ниткою і щільно зашиваємо рибі черевце. Зверху змазуємо рибу сметаною зі спеціями і ставимо запікатися. Приблизний час запікання – 40 хв. – 1 год. Коли страва приготується, вимикаємо духовку і залишаємо на деякий час остигати. Після – ножицями розрізаємо нитку і обережно руками видаляємо її. Запеченого коропа можна викласти на красиву тарілку, прикрасивши шматочками овочів, таких як свіжі огірки, болгарський перець і помідори. Ну а саму рибку можна прикрасити майонезом.

     І як обійтись без десерта? Хіба бувають десерти з риби?

     Виявляються бувають і ми пропонуємо Вам – рибний торт.

     Для торта будуть потрібні – риба (філе) – 500 г, морква – 3 шт., цибуля – 2 шт., чорнослив – 150 г, зелень кропу – 1 пучок, яйця – 3 шт., вершки – 1 склянка, сіль та перець за смаком.

Ryba_04     Рибне філе наріжте смужками. Одну моркву наріжте тонкими кружечками, решту натріть на середній тертці. Чорнослив розпарте і наріжте на шматочки. Ріпчасту цибулю наріжте, кріп подрібніть. Прямокутну форму для випічки змастіть рослинною олією і вистеліть папером для випічки. Торт викладіть шарами: 1 шар – морква (кружечками), 2 – риба, посоліть, поперчіть, 3 – чорнослив (половина), 4 – кріп (половина), 5 – цибуля (половина), 6 – терта морква (половина). Потім шари повторіть. Зробіть заливку: вершки розмішайте з яйцями, посоліть і залийте торт. Залиште на 15 хвилин. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці приблизно 1 годину. Коли торт охолоне, поставте його в холодильник на 2-3 години. Перед подачею переверніть і витягніть з форми. Рибний торт можете прикрасити зеленню, майонезом та свіжими овочами.

 

Бажаємо всім смачних та веселих новорічних свят!

 

За матеріалами:

«ГОЛОВРИБВОД»

Поделитесь информацией:

Давайте дружить:

Оставить комментарий

Comment Spam Protection by WP-SpamFree